Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΦΛΩΡΙΕΣ

Η ανδρικη φλωρίαση, σκηνή πρώτη.

Η αδερφη μου μπαινει στο δωματιο μου με υφος "μπορεις να μου δωσεις 20 ευρω για τα ψωνια?".
"Να σου πω αδερφουλη, μου ψιλοαρεσει ο φιλος σου ο Μανος...σου'χει αναφερει τιποτα? Να βγουμε μαζι καμια μερα?" "Κοιτα, του αρεσεις αλλα εχει ενα προβλημα. Και να βγουμε δε θα σου την πεσει...πρεπει εσυ να κανεις οτι κανεις."

Μιλα ρε μαλακα, σκηνή δευτερη
Ενας κολλητος μου εχει σχεση 7 χρονια, και παει φουνταριστος για γαμο και κουτσουβελα. Η ολη ιστορια αρχισε στο λυκειο...σε μια παρεα, η κοπελια τον παιρνει και τον φιλαει και αυτος δευτερολεπτα μετα της ψιθυριζει στο αυτι "ηθελα να σου πω κατι αναλογο αλλα ψιλοκωλωνα".

Πραγματικες Ιστοριες, σκηνη τρίτη
Μια πολύ εντυπωσιακή κοπέλα μπαίνει σ' ένα μπαρ. Όλο το βράδυ την καρφώνει ένας τύπος. Η κοπέλα ανταποδίδει με χαμόγελα, μιας και ο τύπος είναι γοητευτικός. (you know, χαμόγελο=πράσινο φωτάκι, για να μαθαινουν οι νεοι...). Η ώρα πέρασε...Ο τύπος παρέμενε καρφωμένος στη θέση του...Φεύγοντας η κοπέλα πάει και του λέει "Καληνύχτα". Ο τύπος απαντά "Θα μου δώσεις το τηλέφωνό σου;;" και εισπράττει "Αν με είχες πλησιάσει εσύ ,θα στο' δινα. Αλλά δε γουστάρω πάρε δώσε με χέστες" (το περιστατικό είναι αληθινό, κυκλοφορησε αργοτερα σαν ανεκδοτο)

Η μανα σας θα το επιβεβαιωσει. Οι αντρες παλιοτερα δεν αφηναν θηλυκη γατα (ή κατσικα αν ζειτε σε πιο ορεινα μερη) ησυχη. Ο πατερας μου απ'την αλλη απορει: "γυναικες δεν ειχατε στην παρεα?" Οχι ρε πατερα δεν ειχαμε. "Καλα ρε δεν βγαζετε εξω τις κοπελες σας? Τι σοι ανθρωποι ειστε σεις μωρε?" Φλώροι. Γενικα παντως οι πιο διαλλακτικοι τους χωριζουν και σε κατηγοριες.

Ο ντροπαλός: Είναι καλά παιδιά συνηθως, που όμως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Θεωρούν ότι θα φάνε χυλόπιτα και ότι "η Ελένη είναι κούκλα, εμένα θα γυρίσει να κοιτάξει;;"Φοβούνται μια πιθανή απόρριψη και ο φόβος τους υπερισχύει της έλξης που νιώθουν για μια γυναίκα. Έτσι μένουν άπραγοι, κι αν φτάσουν στο αμήν, πέφτουν με τα μούτρα στην πρώτη κοπέλα που θα τους τα ρίξει (κι ας μη τη γουστάρουν...). Οι τελευταιες εξελιξεις στην ανθρωπολογια λενε πως τετοιοι ανθρωποι ισως γεννηθηκαν σε λαθος ηπειρο.

Ο περπατημενος: Έχει ζήσει πολλά, έχει κάνει πολλά, έχει δει ακόμα περισσότερα, έχει βαρεθεί. Καθημερινά, στο δρόμο, στην τηλεόραση, στην παρέα 'βομβαρδίζεται' από εικόνες ωραίων γυναικών. Τα' χει όλα μπροστά του, έτοιμα σερβιρισμένα και δε βρίσκει καμία γοητεία στη διεκδίκηση. "Αφού δε μου την πέφτει αυτή, θα μου την πέσει κάποια άλλη, πού να τρέχω τώρα.."

Ο ξιπασμένος: Πρόκειται για την ψωνάρα της υπόθεσης. Επειδή του την πέσανε 3 γκόμενες στο παρελθόν (θυμηθειτε American Pie 2 και τη θεωρια του 3) θεωρεί ότι είναι ο θεός. Κάθεται λοιπόν άνετος (και άπραγος φυσικά) περιμένοντας να σφαχτούν οι γκόμενες στην ποδιά του. Κοιτά γύρω του, καρφώνει αυτή που του αρέσει, και μετά περιμένει..
Έχει την τάση επίσης να διαστρεβλώνει την αλήθεια: "Κι εκεί που λέγαμε ιστορίες από το στρατό, με πλησιάζει μια δίμετρη ξανθιά κουκλάρα και ρωτάει πώς με λένε" Η αλήθεια είναι ότι εκεί που όλη η μπακουροπαρέα μπεκρόπινε απελπισμένη, περασε μια σαύρα και ζητησε φωτιά..

Η φιλη σας η Ρανια ας την πουμε (που ειναι και ωραιοτατο ονομα παρεμπιπτοντως) θα σας το εχει επιβεβαιωσει πολλακις οτι ο αντρας ειναι η γκομενα και η γυναικα ο κυνηγος. Συνηθεστερο επιχειρημα ειναι πως στα λιονταρια τα θηλυκα κυνηγανε. Ναι, αλλα τα αρσενικα χαμστερ???
Εμεις απο την αλλη λεμε ότι οι γυναίκες είναι κομπλεξικές, ανασφαλείς, ιδιότροπες, γκρινιάρες, δύστροπες και μονίμως μπερδεμένες. Ε τοτε γιατι να της πουμε οτι τη γουσταρουμε και να φορτωσουμε κι αλλο το ηδη ταλαιπωρημενο κεφαλι της με διλημματα?

Στατιστικα και αμπελοφιλοσοφιες, σκηνη τεταρτη
Σκεφτειτε ποσες ευκαιριες εχετε χασει. Η γυναικα που την πεφτει θεωρειται λυσσαρα, ευκολη, στερημενη. Ο αντρας δε στιγματιζεται ετσι εκτος κι αν εχει εφεση στη σαβουρα. Η θεα που καρφωνατε χθες βραδυ πιθανον να σκεφτοταν την αντιδραση του κοσμου εαν ερχοταν να σας μιλησει. Δεν το ειχατε σκεφτει ετσι, ε? Μαλλον οχι, γιατι αλλιως θα διαβαζατε παρεα αυτο το κειμενακι..

Η φλωριαση εχει προκαλεσει ανεξηγητα φαινομενα τελευταια:

Σκηνη 5η
Η γυναικεια μπακουροπαρεα εχει γνωριστει με ολους τους μπαρμεν (και γουμεν..) και μαλιστα αναπτυσσουν και σχεσεις σου-διαλεγω-τα-επιπλα-στο-ΙΚΕΑ.

Σκηνη 6η
Πολλες κουκλαρες τα φτιαχνουν με μπαζα γιατι "ειχε τα κοτσια και μου την επεσε". Και εσεις τους κοιτατε και λετε "τι του βρηκε του μπαζου η θεα?". Balls.

Σκηνη 7η
Γεια σας κορίτσια, τι κάνετε; Τα ονοματάκια σας; Φοιτήτριες;; Και τι σπουδάζετε; Ψυχολογία;; Α, ωραία, μπορείτε να μας ψυχολογήσετε;;;;

Ελεος. Βαλτε το μυαλουδακι να δουλεψει τουλαχιστον πριν την εξοδο, αν σας ελεγχει το Εξκαλιμπερ τοσο γρηγορα...


Πραγματικες Ιστοριες, σκηνη όγδοη
Ο τύπος σταμπάρει την κοπέλα. Κάποια στιγμή αποφασίζει να πάει να της μιλήσει. Τότε η κοπέλα πάει τουαλέτα. Όταν επιστρέφει (μετά από μισή ώρα),ο τύπος την πλησιάζει όλο αυτοπεποίθηση: "Έχεζες ε;;" (επίσης πραγματική ιστορία, που αργότερα κυκλοφόρησε ως ανέκδοτο, και ειχα και την τυχη να δω live μια παραλλαγη της)

Μαγκες τα παραπανω δεν τα'βγαλα απ'τη γκλαβα μου. Ειναι λιγες σκεψεις πανω σ'αυτα που ακουω καιρο τωρα. Ειναι οντως τοσο χαλια τα πραματα? Προσωπικα δεν εχω δει πολλα τετοια σκηνικα, ειναι γεγονος παντως πως ορισμενα ισχυουν (by experience μιλαω παντα! προφανως δεν ισχυουν για ολους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: