Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Ενα αναψυκτικό τον έστειλε για έξι μήνες στο... κρεβάτι

Το βρεγμένο από αναψυκτικό πάτωμα του σούπερ μάρκετ του έκανε ζημιά και τώρα ζητεί τα... ρέστα. Θύμα της ολισθηρότητας του δαπέδου έπεσε ένας γιατρός χειρουργός, ο οποίος τρία χρόνια μετά την περιπέτειά του προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση από τους υπευθύνους του καταστήματος.

Ο γιατρός που προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ζητεί μέσω της αγωγής του να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι του καταστήματος σούπερ μάρκετ να του καταβάλουν ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 387.279,32 ευρώ νομιμοτόκως, για τη ζημία που υπέστη καθώς και ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί στην αγωγή του ο Γ.Π., στις 12/9/2005, επιστέφοντας από προγραμματισμένη εξέταση προγεννητικού ελέγχου της συζύγου του «σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου έξω από το κατάστημα σούπερ μάρκετ, πολύ κοντά στο σπίτι μας, με σκοπό να αγοράσω ορισμένα τρόφιμα. Η σύζυγός μου περίμενε στο αυτοκίνητο λόγω της κατάστασής της (βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης με πολλαπλές επιπλοκές)». Οπως εξιστορεί στην αγωγή του ο γιατρός, ενώ είχε ολοκληρώσει τις αγορές του κατευθύνθηκε προς το ταμείο. Καθώς βάδιζε και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από το ταμείο, εντελώς ξαφνικά αισθάνθηκε το δεξί του πόδι να γλιστρά επάνω σε κάποιο ολισθηρό υγρό που είχε χυθεί στο πάτωμα. Εχασε την ισορροπία του και έπεσε στο εδάφους. Από την πτώση αυτή χτύπησε βίαια το δεξιό του γοφό και το σύστοιχο αγκώνα, ενώ την ίδια στιγμή διαπίστωσε ότι οι παλάμες του, τα ρούχα του και τα μαλλιά του είχαν γεμίσει με το εν λόγω υγρό και κολλούσαν.

Επρόκειτο κατά πάσα πιθανότητα για κολλώδες αναψυκτικό που είχε πέσει στο δάπεδο και δεν είχε καθαριστεί από τους υπευθύνους… Οπως υποστηρίζει στη συνέχεια, την πτώση του ακολούθησαν αφόρητοι πόνοι στο πόδι, το οποίο αδυνατούσε να μετακινήσει παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του.

Ο ενάγων λόγω της ιδιότητάς του ως γιατρού διαπίστωσε αμέσως σοβαρό πρόβλημα στο δεξί ισχίο, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του κατάγματος. Οπως ισχυρίζεται, χρειάστηκε να παραμείνει στο κρεβάτι για έξι μήνες, απέχοντας από τα ιατρικά του καθήκοντα.

«Η έλλειψη σύνεσης» που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, σύμφωνα με τον ενάγοντα «συνιστά ιδιαίτερα μεγάλη απόκλιση από την αναμενόμενη στις συναλλαγές επιμέλεια. Η διάχυση του υγρού στο πάτωμα είχε γίνει αμέσως αντιληπτή, δεδομένου ότι το συμβάν έλαβε χώρα σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από τα ταμεία, τα οποία συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά (…) αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: