Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Όταν ο Καπούτσο συνάντησε τον... Μουνίτις

Επίθετα με... ιδιαίτερη σημασία

Καπούτσο: Ο πορτογάλος έγινε πολλές φορές αφορμή για πολλά γέλια εξαιτίας του ονόματος του. Σίγουρα η κλάση του ήταν μεγάλη αλλά το επίθετο του πάντα προκαλούσε κάτι στους Έλληνες οπαδούς.

Πέδρο Μουνίτις: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Μανώλη Μαυρομάτη στην διάρκεια μιας μετάδοσης να λέει «Σκαλόνι στον Μουνίτις»; Ο πρώην διεθνής με την εθνική Ισπανίας επιθετικός, παρόλο την μεγάλη και αξιόλογη καριέρα που είχε, θα μείνει στην μνήμη μας για την ιδιαιτερότητα του επιθέτου του.

Ζμπούτσαμ: Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη που γνωρίσαμε εμφανιζόμενο στην Sheffield United; Τα λόγια είναι περιττά.

Γκουστάβο Μούνουα: Η Λα Κορούνια πρέπει να περνάει από ονομαστικό τεστ τους τερματοφύλακες της. Δεν εξηγείται αλλιώς πως μετά τον Ρουφάι την θέση του πήρε ο Μούνουα.

Γιάν Πούστι: Ο πολωνός αθλητής τρέχει στα 110 μέτρα με εμπόδια. Από αυτόν μάλλον θα βγήκε και η φράση «τρέχει σαν τον Πούστι».

Veli Kavlak: Ο 18χρονος αυστριακός μέσος, σίγουρα θα γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ραπίντ Βιέννης όπου και αγωνίζεται. Σίγουρα μετά από μια μεγάλη νίκη ή έπειτα από κάποια περίτεχνη ενέργεια του παίκτη η κερκίδα θα δονείται στους ρυθμούς του... «Πω πω Kavlak οεοεοε».

Κακά: Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μίλαν σίγουρα δεν πρέπει να βοηθήθηκε ιδιαίτερα από το επίθετο του στην αρχή της καριέρας του.

Πίτερ Ρουφάι: Ο τερματοφύλακας, διεθνής με την εθνική Νιγηρίας και πρώην της Λα Κορούνια, σίγουρα θα αναρωτιέται γιατί καμία ελληνική ομάδα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για αυτόν. Για φανταστείτε όμως τον πρόεδρο της ομάδας που υποστηρίζεται να σας παρουσιάζει για βασικό τερματοφύλακα έναν άνθρωπο που τον λένε... Ρουφάι. (Εγώ πάντως σίγουρα θα ταραζόμουνα και θα τα έβαζα με τον πρόεδρο).

Γκιούντερ Φριζενμπίχλερ: Ο πρώην αυστριακός επιθετικός της Ξάνθης αν μη τι άλλο φέρνει ένα κάπως βρομερό συνειρμό στο μυαλό...

Τεοντόρα Κολάροβα: Ακούγοντας το όνομα της Βουλγάρας πρωταθλήτριας των μεσαίων αποστάσεων σίγουρα εγείρεται η περιέργεια για το πως βγήκε το επίθετο της.

Cariola Hechevarria: η Κουβανή μπασκετμπολίστρια πρέπει να είναι παρεξηγημένο κορίτσι.

Μάκης Βουνοτρυπίδη: Προπονητής πια της Πτολεμαϊδας ο Μάκης Βουνοτρυπίδης είναι γνωστός στους παλαιούς φιλάθλους όταν αγωνιζόταν στα Τρίκαλα (Α’ Εθνική).

Κολομπούρδας: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που τίμησε τα χρώματα της ομάδας του ΠΑΟΚ. Κατά περίεργο τρόπο πάντα γινόταν το επίκεντρο στην κερκίδα.

Ζαχαρίας Χαλιαμπάλας: Και όμως, παρόλο το επίθετο του, έκανε καριέρα στον Ηρακλή και στον Απόλλων Καλαμαριάς την δεκαετία του ’70

1 σχόλιο:

Σογκόκου είπε...

fantasou na paei kai o Kole Toure sti sinantisi!