Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Οκτώ στους δέκα Βρετανούς δεν ξέρουν να βράζουν ένα αβγό....

Οι Βρετανοί δεν έχουν καθόλου την τιμητική τους. Λίγες ημέρες μετά τη δημοσκόπηση που καταδείκνυε ότι γίνονται ολοένα και πιο αγενείς, νέα σφυγμομέτρηση αλυσίδας σούπερ-μάρκετ αυτή τη φορά απέδειξε ότι οκτώ στους δέκα δεν ξέρουν να βράζουν ένα αβγό…!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε στο Διαδίκτυο σε δείγμα 1.453 ενηλίκων, το 79% δηλώνει πλήρη άγνοια για το πώς βράζουν ένα αβγό, ενώ το 83% δεν ξέρει πόση ώρα χρειάζεται το κοτόπουλο για να ψηθεί. Όσο για τις πατάτες φούρνου, πιστεύουν ότι 30 λεπτά αρκούν για να ψηθούν, ενώ στην πραγματικότητα ο χρόνος που απαιτείται είναι διπλάσιος.

Ακόμη και για ένα κλασικό βρετανικό φαγητό, την περίφημη κρεατόπιτα Shepherds Pie που φτιάχνεται με αρνί, τέσσερις στους δέκα (37%) είπαν ότι βασικό συστατικό της είναι το βοδινό.

«Πολλοί από εμάς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ακόμη και αν πρόκειται να μαγειρέψουμε πολύ απλά πράγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Somerfield, η οποία διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, Πιτ Γουίλιαμς.

Παρά το ότι οι εκπομπές μαγειρικής είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Βρετανία, οι ικανότητες των Βρετανών στην κουζίνα μοιάζουν «αστείες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: